Aanbieding voor deze maand. Gratis verzending bij inschrijven nieuwsbrief

BoBo Belle

3 x zo bewaar je alle gemaakte kinderknutsels

Het is hartstikke leuk om te krijgen van je kinderen, al die knutselwerkjes, maar waar laat je ze? Je wilt ze misschien niet allemaal tentoonstellen in je woning, dan wordt het ook zo’n ‘troepje’. Toch is het ook niet leuk om ze allemaal meteen weg te gooien. Je kinderen zullen het misschien niet eens doorhebben, maar misschien doet het je zelf wel een beetje pijn om iets weg te gooien waar je kind zo hard aan gewerkt heeft. In dit artikel geef ik je dan ook 3 manieren waarop je de gemaakte kinderknutsels kunt bewaren zonder dat je hele huis volhangt. 

Bij elkaar verzamelen in een map of doos

Wanneer het kunstwerk zijn tijd aan de wand heeft gehad en er een nieuw werkje voor in de plaats is gekomen, wordt het tijd om het kunstwerk weg te gooien of te bewaren. Wil je alle werkjes bij elkaar verzamelen en er af en toe eens tussen kunnen kijken? Kies dan voor een map of een doos. Hier kun je alles in opbergen, zodat je er geen last van hebt en je het makkelijk terug kunt vinden. 

Maak een kinderknutsels-wand

Vind je het toch leuk om een aantal van de knutselwerkjes op te hangen, dan is het leuk om ze bij elkaar op te hangen. Zo maak je als het ware een kunstwand van de knutselwerken van je kinderen. Kies bijvoorbeeld voor een wand in de hal, zo kun je er altijd naar kijken, maar is het niet zo prominent in je woonkamer. Hang de kunstwerken op in een geschikte fotolijst of kies voor baklijsten als het om schilderwerken op canvasdoeken gaat. Wordt de wand te druk? Dan wordt het echt tijd om wat kunstwerken weg te halen. Kies er bijvoorbeeld voor om de wand eens in de zoveel tijd op te schonen. 

Bewaar ze digitaal

Hoe leuk het ook is om alles op papier te bewaren, zo makkelijk is het om het digitaal te bewaren. Zo heb je geen last van alle losse papieren werkjes en kun je toch alles bewaren op één plek. Maak bijvoorbeeld foto’s van de werkjes en sla ze op in een aparte map op je computer. Tegenwoordig heb je zelfs een app op je telefoon waar je alle kunstwerken in kunt verzamelen. Hier kun je zelfs nog een bijschrift bijzetten, bijvoorbeeld met de datum van het gemaakte werkje.