Aanbieding voor deze maand. Gratis verzending bij inschrijven nieuwsbrief

BoBo Belle

Een mooie lijst voor een mooie afbeelding

Als je een foto hebt die dermate veel voor je betekent dat je hem wilt inlijsten, kan je er maar beter voor zorgen dat je een lijst hebt die de foto recht doet. Het is immers meer dan zonde als je een prachtige, dierbare foto laat omlijsten met een flimsy lijstje van een euro, dat na een half jaar weer uit elkaar valt. In plaats daarvan is het veel beter om de lijst enigszins zorgvuldig uit te kiezen, zodat je een weloverwogen keuze maakt voor zowel kwaliteit als stijl en je de lijst nog vele jaren op je bureau of aan de muur hebt pronken. Maar waar moet je op letten? Een paar tips.

Het materiaal

Of het nou gaat om een fotolijst of een echte wissel lijst, ze komen in allerlei verschillende materialen. Denk aan aluminium, kunststof en natuurlijk echt hout. Van welk materiaal je lijst moet zijn gemaakt, is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat jij graag wilt van je lijst. Zoek je iets lichts, dan neem je aluminium. Zoek je een robuuste lijst met een klassieke feel, dan kan je voor een houten variant gaan. En zoek je een onverwoestbare lijst, dan is kunststof altijd een goed idee. Die varianten zijn belangrijk, omdat ze stuk voor stuk hun eigen voordelen met zich meebrengen. Bedenk vooraf dan ook goed wat je wilt hebben, zodat je nooit tegen vervelende verrassingen aanloopt.

De stijl

Een andere factor waar je rekening mee moet houden, is de stijl van de lijst. Want net zoals je kunt kiezen uit allerlei materialen, kan je ook kiezen uit diverse stijlen. De stijl van een fotolijst is belangrijk, omdat het immers een omkadering is van iets dat je dierbaar is. En daarom zal het een lijst moeten zijn die bij de foto past, maar die ook goed staat in je interieur. Kies je voor modern, dan heb je ruime keus en hetzelfde geldt als je kiest voor klassiek, ruraal of barok. Welke stijl je neemt is allereerst een hele persoonlijke keuze, maar die keuze zal vaker dan niet gebaseerd zijn op of de stijl van de afbeelding, of de stijl van je interieur. En hoe beter je dit op elkaar afstemt, hoe mooier de lijst en de foto tot hun recht zullen komen.

De maat

Tenslotte is er de maat van de lijst, nog zo’n belangrijk item. Tegenwoordig komen foto’s in alle maten die je maar kan bedenken en zullen lijstenmakers hier een passend aanbod bij moeten hebben. En gelukkig hebben ze dat; de lijst met standaardmaten is schier oneindig en dus zal je negen van de tien keer iets vinden dat bij je wensen past. Echter, als je gewenste maat niet aangeboden wordt, kan je altijd nog kiezen voor een op maat gemaakte fotolijst. Veel aanbieders hebben een lijstenmakerij en dus is geen opdracht te gek voor ze. Op die manier heb je straks echt iets unieks in handen, waar je nog vele jaren plezier van zult hebben.