Aanbieding voor deze maand. Gratis verzending bij inschrijven nieuwsbrief

BoBo Belle

Fotolijsten, een kwestie van goed kiezen

Van een kleine 9×13 tot een grote fotolijst 70×100, fotolijsten komen in alle soorten en maten. Dat niet alleen, ze zijn ook nog eens in allerlei verschillende maten, stijlen en kleuren beschikbaar. Dat zorgt ervoor dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, maar gelukkig zijn er altijd wel wat handvatten waar je je aan vast kunt grijpen. Immers; niet alleen de maat is belangrijk, ook de kleuren, de stijl en de kwaliteit tellen flink mee. We helpen je een beetje op weg.

De juiste stijl is belangrijk

Een fotolijst is meer dan alleen een omhulsel voor een foto. De foto die ingelijst moet worden is immers altijd dierbaar; het is de vastlegging van een bijzonder moment, het toont een geliefd persoon of een geliefd huisdier. Wat er ook op de foto te zien is, als je de foto wilt inlijsten is het belangrijk dat de lijst een goed omhulsel vormt voor dat moment of die personen. Daarom is het allereerst belangrijk om de juiste stijl te kiezen. Niet alleen voor de foto zelf, maar ook voor het interieur. De lijst moet immers goed passen bij het interieur, want als het goed is moet de foto nog vele jaren te zien zijn. Dan is het fijn dat het een lijst is waar je met plezier naar kijkt. 

Kwaliteit bovenaan

Lijsten komen in allerlei variaties en dus ook variaties in kwaliteit. Wie een lijst voor de laagst mogelijke prijs op de kop wil tikken zal vaak zien dat de kwaliteit van de foto te wensen overlaat. En dat is zonde, want dan valt een lijst vaak snel uit elkaar. Niet alleen kan je dan heel snel weer een nieuwe kopen, het is ook gewoon zonde. Een mooie foto verdient beter dan een flutlijstje. Daarom is het belangrijk om te investeren in kwaliteit. Niet dat dat een grote investering hoeft te zijn, maar het is goed om jezelf ervan te verzekeren dat de lijst in kwestie gewoon lang meegaat en robuust aanvoelt. Op die manier is het een lijst waar je vele jaren mee vooruit kunt en waar je dus gewoon heel veel plezier aan gaat beleven.

Kleuren, kleuren, kleuren

Ook de kleur van je fotolijst is belangrijk. Wil je een foto die juist subtiel is vormgegeven en een onopvallende kleur heeft? Dan is het goed om een rustige lijst uit te zoeken die niet teveel aandacht trekt, maar juist de foto naar voren laat komen. Het kan ook zijn dat je een lijst zoekt die juist een stuk frivoler is gekleurd, misschien wel omdat de foto in kwestie dat juist van je vraagt. Dan kan je rustig gaan zoeken naar foto’s die veel kleur in zich hebben en waar je dus gelijk vrolijk van wordt als je ze ziet. En denk maar niet dat ze je kleur niet hebben; de variëteit in fotolijsten is zo enorm, dat je echt alles wel in huis kunt halen. Dus vrees niet en zoek vooral de lijst op waar je blij van wordt.