Aanbieding voor deze maand. Gratis verzending bij inschrijven nieuwsbrief

BoBo Belle

Plinten online kopen: de beste tips voor online aankoop van plinten

Heb je wel eens overwegen plinten online kopen bij Mooieplinten? Dit is zeker een goede optie, gezien het feit dat het aanbod online eigenlijk net zo groot is als offline. Plinten kun je op verschillende wijze monteren. Het komt nogal eens voor dat deze vast gespijkerd of -geschroefd worden, maar misschien is het wel een betere optie te kiezen voor montagelijm of montagekit. Maar voor het tijd is een plint te monteren, moet je eerst een afweging maken wat voor plinten je online gaat kopen. De eerste zaken die je voor jezelf moet bepalen zijn de dikte en hoogte van de plinten. Onthoud dat een horizontaal bevestigde vloerplint voornamelijk breed is, maar niet hoog. Een wandplint wordt verticaal bevestigd en is vooral hoog, maar minder breed. 

Hoe zit het met de ruimte bij plinten online kopen? 

Wie plinten online gaat kopen, moet er rekening mee hebben dat of er voldoende ruimte is in huis. Ook moet je je afvragen of een hoge plint wel de uitkomst is. Hoog ziet er stijlvol uit, maar het geeft de ruimte ook een compacte aanblik. Bij een laag plafond moet je niet te hoog willen zitten met je plinten. In de meeste huishoudens is een hoogte van negen tot twaalf centimeter gebruikelijk. Hoe groter de ruimte, hoe groter de plint mag zijn. In een klein vertrek wordt een grote plint niet aangeraden – dat geeft alleen maar een benauwend gevoel. Wist je dat hoge plinten vooral voorkomen in woningen die in de jaren ‘30 zijn gebouwd? 

De gewenste dikte van de plint 

De dikte van de plint bepaalt ook deels de uitstraling van de vloer. Hou daar rekening mee als je nieuwe plinten online gaat kopen. De dikte van de plint is in zekere zin nog belangrijker dan de hoogte van de plint. Het gaat tussen vloer en wand (tussen laminaat of ander type vloer en de muur) wordt in de breedte gedicht, niet in de hoogte. Als je dikte gaat bepalen, moet je deze altijd met een meetlat hebben opgemeten. Nadat je het gaat hebt opgemeten, dien je hier altijd nog een aantal millimeters bij op te tellen om een veilige marge te creëren. Dit heeft ermee te maken dat sommige houten vloeren in de winter extra inkrimpen. Als je in de zomer meet en geen veilige marge meerekent, loop je in de winter de kans dat de plint te dun is. 

Online plinten kopen en kleur uitkiezen 

De laatste stap bij online plinten kopen is het uitkiezen van de kleur. In tegenstelling tot de hoogte- of breedtemaat van de plint, is het aanpassen van het kleurtje van je plint zo gedaan. Mocht de kleur toch niet bevallen, dan kun je hier altijd nog een keer met een kwastje overheen gaan. Als de hoogte of dikte niet bevalt, heb je echt een probleem. In de twintigste eeuw werd de vloer vaak in exact dezelfde kleur als de vloer geschilderd. Vandaag zie je dat de plint ook vaak de kleur van de muur krijgt. Benieuwd waar je online plinten kunt bestellen? Dat kan bijvoorbeeld bij een expert als Mooie Plinten. Hier vind je ze in overvloed.