Aanbieding voor deze maand. Gratis verzending bij inschrijven nieuwsbrief

BoBo Belle

Waarom een grote spiegel aanschaffen?

Voordat je overgaat tot het kopen van een bepaalde spiegel spreekt het voor zich dat je eerst even goed de verschillende opties op de markt zal willen vergelijken. Dat is uiteraard geen enkel belangrijk. Wanneer je dat doet zal je meteen kunnen vaststellen dat niet alleen de eigenschappen van spiegels onderling kunnen verschillen, dat geldt zeker ook voor de grootte waarover ze beschikken. Neem nu bijvoorbeeld een echt grote spiegel. Voor een dergelijk exemplaar geldt dat ze je lichaam uiteraard veel uitgebreider weer kan geven in vergelijking met een kleine spiegel die je in de badkamer plaatst. Voor deze laatste geldt immers dat ze uitsluitend je gezicht weergeeft. Hoe dan ook, overweeg jij de aankoop van een grotere spiegel? Dan moet je zeker even verder lezen!

Waarom kiezen voor een grote spiegel?

Zoals reeds aangegeven in de inleiding van deze pagina kunnen we vaststellen dat een spiegel in tal van verschillende formaten verkrijgbaar is. De keuze voor een grote spiegel wordt door veel mensen gemaakt omdat ze graag bijvoorbeeld hun gekozen outfit zouden willen kunnen bekijken. Dit uiteraard voordat ze zich naar buiten begeven of voordat je naar een bepaald evenement af gaat reizen. Heb jij een dergelijke spiegel nog niet in huis? En beschik je niet over een kast in bijvoorbeeld de slaapkamer waar een dergelijke spiegel in is voorzien? Dan kan het aanschaffen van een individuele spiegel in groot formaat absoluut de moeite waard zijn om te overwegen. 

Over welke uitstraling moet jouw exemplaar beschikken?

Let op, zoals de naam reeds aangeeft spreekt het voor zich dat een grote spiegel een behoorlijk opvallend element vormt binnen de ruimte waarin ze wordt geïmplementeerd. Dit heeft als gevolg dat je ook altijd goed moet nadenken over de uitstraling die ze moet hebben. Zorg ervoor dat deze bij voorkeur niet te contrasterend is ten opzichte van het interieur van de ruimte waarin je ze plaatst. Is dat wel het geval? Dan zou dat zomaar een storend kunnen worden. Koop je een mooie spiegel in groot formaat die goed past binnen de ruimte waarin ze wordt geplaatst? Dan beschik je zomaar ook in één klap over een zeer aantrekkelijke (extra) eye-catcher!

In welke ruimtes kan je een grote spiegel plaatsen?

Tot slot spreekt het voor zich dat we ook nog even willen kijken naar in welke ruimtes een spiegel met groot formaat precies kan worden geïntegreerd. Het spreekt namelijk voor zich dat je deze meer dan waarschijnlijk niet in de badkamer gaat plaatsen. Daar komt een gewone badkamerspiegel immers heel wat beter in tot haar recht. Dit niet in het minst omdat deze ruimte in het merendeel van de woningen door de jaren heen behoorlijk wat kleiner is geworden. Goed, in de badkamer dus niet, maar in welke ruimtes kan een dergelijke spiegel dan wel tot haar recht komt? Dit kan in:

  • De hal van de woning; 
  • Eén of meerdere slaapkamers in huis; 
  • In een kantoorruimte; 
  • Zeker ook in een dressing; 

Bovenstaande maakt duidelijk dat er meer dan voldoende plaatsen in de woning zijn terug te vinden waar een grote spiegel kan worden voorzien. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je niet alleen voldoende plaats moet hebben voor de spiegel, maar ook om zelf voldoende afstand te kunnen nemen zodat je volledig in beeld kan verschijnen.