Aanbieding voor deze maand. Gratis verzending bij inschrijven nieuwsbrief

BoBo Belle

Waarom is aaltjes kopen vaak een goed idee?

Wanneer je een eigen tuin hebt, kan het erg fijn zijn om er soms een beetje in te tuinieren. Wie weet heb je wel een beetje groene vingers en vind je het dus leuk om een aantal gewassen te verbouwen. Dit gaat een groot deel van de tijd misschien goed, maar op een gegeven moment zul je eigenlijk altijd last krijgen van vervelende insecten. Deze eten je gewassen op en zorgen ervoor dat je tuin er een stuk minder mooi bij komt te liggen dan in theorie mogelijk was geweest. Zeker als je last hebt van slakken, kan dit enorm vervelend zijn. In dat geval kan aaltjes kopen misschien wel eens een heel goed idee zijn.

Biologisch en milieuvriendelijk

Een van de redenen waarom aaltjes kopen de beste optie kan zijn om slakken te bestrijden, is het feit dat dit een biologisch bestrijdingsmiddel is. Aaltjes zijn namelijk een soort heel kleine wormpjes die de slakken binnendringen en er vervolgens voor zorgen dat de slak wordt gedood of verdoofd. Ze zorgen er dus in ieder geval voor dat je een tijdje geen last meer hebt van slakken. Verder maak je geen gebruik van chemische stoffen of iets dergelijks, dus je hoeft je ook geen zorgen te maken voor eventuele schade die het aan het milieu of aan andere onderdelen van je tuin zou kunnen doen.

Aaltjes kopen is onschadelijk voor andere dieren

Nu kun je je misschien afvragen of het wel een slim idee is om hierin te investeren als je ook andere dieren hebt rondlopen. Misschien heb je bijvoorbeeld wel een kat of hond die ermee in aanraking kan komen. Het kan zelfs zo zijn dat je je zorgen maakt over het feit of aaltjes kopen een goed idee is als je een kindje hebt rondlopen in je tuin. Gelukkig is het zo dat aaltjes kopen voor vrijwel alle andere dieren niet schadelijk is. Je zult er alleen insecten als slakken mee treffen en dat zijn in de regel precies de beestjes die je ermee wil aanpakken.

De gedode insecten zijn niet gevaarlijk

Als laatste is het goed om te weten dat de gedode insecten ook niet gevaarlijk zijn om in je tuin te hebben liggen. Het is namelijk zo dat deze niet giftig zijn of anderszins gevaarlijk voor dieren die ze eventueel op zouden kunnen eten.

Aaltjes kopen om je gewassen te beschermen

Een van de grootste redenen om voor aaltjes te kiezen, is het feit dat je hiermee je gewassen kunt beschermen. Het kan een goed idee zijn om dit te doen als je zelf een klein moestuintje hebt, maar ook als je een groter oppervlak hebt waarop je gewassen verbouwt, kunnen aaltjes nog steeds een goede optie zijn. Je moet wel in je achterhoofd houden dat je flink veel aaltjes nodig hebt per vierkante meter om het effectief te laten zijn. Denk hierbij al gauw aan een half miljoen tot een miljoen aaltjes per vierkante meter. Houd hier dus rekening mee bij het aaltjes kopen. Deze koop je natuurlijk bij Aaltjesonline.nl.